• 10. ročník súťaže v kotlíkovom varení sa blíži

            31. 5. 2024

            Halušky, guľáš, placky, fazuľovica, kapustnica, pirohy, rybacia polievka, klobása, držky – to bolo 9 tradičných jedál, ktoré sa pripravujú v kotlíkoch, či grile. To bolo zároveň aj 9 súťažných ročníkov súťaže žiakov krajín V4, ktoré boli súčasťou festivalu FOURFEST.

            Niet pochýb, že takéto akcie sú atraktívne, že priťahujú záujem a že gastronómia rôznych krajín V4 je špecifická, osobitá. Že si tu žiaci a ich majstri môžu konfrontovať zručnosti, vymeniť skúsenosti a nadviazať nové priateľstvá. Aj tento rok – 5. júna sa uskutoční takáto udalosť na nádvorí Čierneho orla od 8:30hod. Tento rok sa bude variť šošovica, samozrejme originálne. Účasť prisľúbilo 8družstiev z Rimavskej Soboty ( 2 ), Kolína, Poděbrad, Kazincbarciky, Ózdu, Egrua Nového Saczu. Hodnotiť bude odborná porota pod vedením šéfkuchára RichardaCisára a kapitána národného tímu Ivana Vozára.

            Pozývame divákov na toto predstavenie v stredu. Všetci môžu ochutnať to, čo pripravia žiaci a ich majstri.Je sa na čo tešiť.

            Jaroslav Bagačka

            Na záberoch vám pripomíname atmosféru z minulého roka

          • Opäť v Tatrách

            9. 5. 2024

            Vysoké Tatry boli a stále sú najatraktívnejšou destináciou pre našich aj zahraničných návštevníkov. A vzhľadom na to je tam aj najväčšia koncentrácia skvelých hotelov. V minulosti sme už viackrát navštívili GH Kempinski na Štrbskom Plese a GH Praha v Tatranskej Lomnici, ale tiež GH Bellevue v Starom Smokovci a hotel Slovan tiež v Tatranskej Lomnici.

            Tento rok boli cieľom našej exkurzie ďalšie hotely vo Vysokých Tatrách a to GH Permon a hotel Pieris na Podbanskom a GH Starý Smokovec.

            Exkurzia sa konala dňa 7.5.2024 a zúčastnili sa jej študenti hotelovej akadémie so svojimi pedagógmi.

            Prvým hotelom, ktorý sme navštívili, bol GH Permon na Podbanskom. Je to štvorhviezdičkový wellness, kongres a family hotel, ktorý má 143 izieb a 12 apartmánov a ktorý disponuje najväčším a najkrajším hotelovým wellness komplexom na Slovensku.

            V blízkosti GH Permon sa nachádza trojhviezdičkový hotel Pieris, ktorého prevádzkovateľom je GH Permon. Je to menší hotel rodinného typu.

            Posledným hotelom našej exkurzie bol štvorhviezdičkový GH Starý Smokovec, ktorý sa nachádza v centre Vysokých Tatier a ktorého história siaha až do roku 1904. Má 70 izieb a 14 apartmánov. Tento hotel v minulosti navštívili mnohé významné osobnosti – kráľovná Alžbeta II., saský korunný princ Fridrich August, československý prezident Eduard Beneš, britský premiér Harold Wilson, Fidel Castro, mnohí významní herci, speváci, športovci. A po niektorých z nich sú pomenované aj apartmány.

            Na záver by sme sa chceli poďakovať manažérom, že nám umožnili nahliadnuť do fungovania týchto tatranských hotelov. Získané informácie žiakov obohatili o odborné vedomosti predovšetkým z praktického hľadiska a veríme, že mnohí nabrali inšpiráciu k ich možnej budúcej kariére.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje