• Dni slovenskej a maďarskej kuchyne po veľkom úspechu ešte raz.

            12. 9. 2024

            V júli v extrémnych horúčavách sa uskutočnili Dni slovenskej a maďarskej kuchyne v Čiernom orlovi. Naši žiaci a zamestnanci podali výborné výkony a typické jedlá našich kuchýň mali veľký úspech. Preto sme sa rozhodli akciu od 16.-19. septembra zopakovať s drobnými úpravami a trochu zmeneným jedálnym lístkom. Príde hosťujúci šéfkuchár Július Gembéc z Lučenca, ktorý je skvelý napríklad pri príprave halászlé. Na záver bude súťaž družstiev /19.9./, kde budú kuchyne súťažiť a víťazné družstvo dostane finančnú odmenu. Kapitánmi sú Filip Suja a Barnabáš Kobol.

            Príďte, máte sa načo tešiť, chceme spájať naše národy a naše skvelé gastronómie. Je to jedinečná akcia, jediná svojho druhu na Slovensku.

          • Dni čínskej kuchyne!

            6. 9. 2024

            Pozývame vás na jedinečné dni čínskej kuchyne!

            Od pondelka 9.9. do stredy 11.9. vás čaká špeciálna ponuka netradičných ázijských chutí, ktoré si zamilujete. Príďte ochutnať originálne jedlá a zažite výnimočnú atmosféru s vôňou ďalekého východu.

            Tešíme sa na vás!

          • Vysoká úroveň galérie v Čiernom Orlovi

            5. 9. 2024

            Vernisáž výstavy obrazov špičkového ukrajinského maliara prof. Olega Jaseneeva sa uskutočnila v jedálni Čierny orol. Maliar, ktorý má za sebou desiatky výstav po celej Európe spracoval modernými technikami históriu Rimavskej Soboty, nášho hrdého župného sídla. Tvorbe predchádzali hodiny odbornej diskusie s etnologičkou PhDr. Oľgou Bodorovou, bývalou dlhoročnou riaditeľkou Gemersko-malohontského múzea. Expozícia zachytáva kľúčové objekty mesta ( najmä župné domy ), výrazné osobnosti ( István Ferenczi ), ale tiež históriu objektu Čierny Orol, kde v minulosti prenocoval cisár František Jozef I. , zachytený je tiež rómsky primáš p. Domby a ďalšie historické osobnosti.

            Objekt Čierneho Orla bol navrhnutý architektom Ferenczom Miksom z Tuhára. Je to jedna z najvýznamnejších historických budov mesta s neuveriteľnou históriou.

            Predstavila ju PhDr. Oľga Bodorová, prof. Jaseneev a tiež riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote PaedDr. Jaroslav Bagačka, ktorý podčiarkol význam a odkaz histórie pre mladých ľudí a ich výchovu k estetickému cíteniu a vnímaniu

            Výstavka, ktorá je stálou, určite spríjemní chvíle obedu a oddychu pre návštevníkov a prispeje k šíreniu historického povedomia našich občanov, tak ťažko zmietaných dlhodobou diskrimináciou regiónu.

          • Adaptačné dni pre prvákov

            4. 9. 2024

            V dňoch 03.09. a 04.09.2024 prebehli na našej škole Adaptačné dni pre prvákov, ktorí sa týchto aktivít zúčastnili aj so svojimi triednymi učiteľmi a to konkrétne:

            1.C Ondrej Molnár

            1.P Jozef Mag

            1.H Ľudmila Števková

            1.A Janka Spodniaková.

            Cieľom Adaptačných dní bolo, aby sa žiaci spoznali navzájom a začal sa tvoriť dobrý kolektív a zároveň, aby sa zoznámili s prostredím školy. Adaptačné dni sa teda konali v 2 blokoch.

            Prvý bol zoznamovací, kde sa žiaci viac spoznávali, rozprávali a spoločne za príslušné odbory tvorili plagáty, prvé výsledky ich tímovej spolupráce. Plagáty aj odprezentovali, kde vyjadrili svoje očakávania a predstavy o štúdiu na našej škole.

            Druhý blok bol zameraný na zoznámenie sa s prostredím školy, pričom prvákom pomáhali členovia študentského parlamentu. Počas aktivity žiaci navštívili všetky miestnosti, ktoré budú počas štúdia potrebovať a starší spolužiaci im poskytovali dôležité informácie k daným miestnostiam a plnili jednoduché úlohy. Na zorganizovaní adaptačných dní sa podieľali mentorka Alena Kubaliaková, koordinátorka študentského parlamentu Žaneta Petiková, vedúca knižnice Monika Slobodová, digitálny koordinátor Michal Maďar a členovia študentského parlamentu, ktorí prvákom odovzdali dôležité informácie a trávili s nimi prestávky a boli nápomocní pri realizácii Adaptačných dní.

            Prvákom ešte raz prajeme úspešné štúdium a nech sa im na našej škole páči.

          • Otvorenie nového školského roka 2024/2025: Vstup do obdobia rastu a zodpovednosti

            4. 9. 2024

            S nadšením a očakávaniami otvárame nový školský rok plný ambícií, ktorý prináša nové výzvy, príležitosti a možnosti osobného i akademického rozvoja.

            Žiakom prajeme úspešné a aktívne štúdium, plné zvedavosti a záujmu o všetko nové, čo škola ponúka. Tento rok sa zameriavame na zvýšenie vašej zodpovednosti a očakávaní, najmä v oblasti praktického vyučovania, kde budete mať ešte väčšiu príležitosť aplikovať teoretické vedomosti.

            Pedagógom prajeme rok plný inšpirácie, dobrú spoluprácu so študentmi a spokojnosť z dobre odvedenej práce. Váš vklad je kľúčový nielen pre osobný rast našich študentov, ale aj pre celkový rozvoj našej školy. Spoločne môžeme dosiahnuť, aby sa naša škola stala ešte lepším miestom pre vzdelávanie a rozvoj.

            Sme hrdí na to, že môžeme pôsobiť ako významná inštitúcia vo verejnom sektore, ktorá formuje budúce generácie. Našou snahou je vytvárať prostredie, kde sa vzdelávanie stretáva s praktickými skúsenosťami a kde každý študent dostáva príležitosť rozvinúť svoj potenciál naplno.

            Všetkým prajeme úspešný školský rok, plný nových poznatkov, rastu a naplnenia.

            MM

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje