• Medzinárodná súťaž Gastro Poděbrady 2024

            29. 4. 2024

            Dátum súťaže: 18.04.2024

            Trvanie zahraničnej pracovnej cesty: 16.-19.04.2024

            V hlavnej úlohe:

            - súťažiaci:

            slávnostná tabuľa: Olívia Faltinová (II.H), Sofia Nagyová (II.H)

            barmani: Andrea Bohóová (III.P), Petra Melichová (IV.H), Tereza Miklovičová (IV.H), Oliver Tóth (IV.H)

            sprievodný učiteľský zbor: Ing. Martina Kuzmová, Mgr. Gabriela Chlpošová Garaiová, Mgr. Anna Pintová, Ing. Ľudmila Števková

            Sprievodné akcie:

            - stretnutie so starostom mesta Poděbrady Mgr. Romanom Schulzom,

            - prehliadka hostiteľskej školy SOU společného stravování Poděbrady,

            - potulky po Prahe,

            - príjemné posedenie so zamestnancami partnerskej školy,

            - príkladná starostlivosť o naše pohodlie a plné žalúdky v učebnom stredisku Labenka.

            Tešíme sa nasledovným výsledkom a pódiovým umiestneniam:

            - slávnostná tabuľa – Olívia a Sofia obsadili hneď premiérovo v zlatom pásme nádherné pódiové 3.miesto (pod vedením Ing. Ľudmily Števkovej),

            - barmani: Andika obsadila debutovo pódiové 3.miesto v zlatom pásme, v zlatom pásme je tiež Peťa, v bronzovom pásme sa umiestnili Teri a Oliver (pod vedením Mgr. Gabriely Chlpošovej Garaiovej).

            Ďakujeme vedeniu, zamestnancom a žiakom partnerskej SOU společného stravování za príkladnú starostlivosť a animáciu a tešíme sa na opätovné stretnutie. Prisľúbili nám totiž účasť na blížiacej sa medzinárodnej súťaži FOUR FEST, ktorú už po 15-stykrát organizuje naša SOŠOS.

            Už teraz je jasné, že si opäť zmeriame sily, šikovnosť, zručnosť, nápaditosť, kreativitu, snaženie a výrečnosť pri obhajobách prác žiakov v rôznych odboroch.

            Text: Chlpošová

            Foto: M. Kuzmová, G. Chlpošová, archív SOU společného stravování Poděbrady

          • Deň Zeme

            29. 4. 2024

            Dňa 26.4.2024 v piatok sme si na našej škole pripomenuli Deň Zeme, v rámci ktorého sme si na celý deň pripravili veľmi zaujímavý program. Navštívil nás geológ a jaskyniar pán Ľudovít Gaál,(https://vobraze.sk/.../vstup-do-jaskyne-povazuje-ludovit.../),ktorý nám veľmi zaujímavo prednášal o prírode v našom okolí, neskôr si žiaci s pani MVDr. Matúšovou zisťovali akú ekologickú stopu zanechávajú pomocou online prieskumu ekostopa.sk. Vonku sme sa venovali čisteniu, upratovaniu a skrášľovaniu celého nádvoria a okolia školy, učitelia so žiakmi boli zaradení do jednotlivých stanovíšť. Niektorí mali na starosti prípravu fantastického kotlíkového guľášu, ktorého cieľom bolo utužovanie kolektívu, čo sa nám podarilo na výbornú. Celý tento deň mal za príjemného slnečného počasia skvelú atmosféru a teší nás, že sa nám spoločne v tímovom duchu podarilo skrášliť naše školské prostredie a zároveň si pripomenúť význam a dôležitosť starostlivosti o našu planétu.

             

             

          • Deň učiteľov u nás doma 👩‍🏫🧑‍🏫

            5. 4. 2024

            V domácich podmienkach ( v zasadačke pedagogickej rady a vedľajšej triede ) sme si tentoraz pripomenuli odkaz Jana Amosa Komenského, ktorý aj po viac ako 430 tich rokoch je rovnako živý. Má presah cez celé generácie, najmä svojim humanistickým obsahom.

            Na úvod programu nám ukázali svoje umenie a talent žiaci Súkromného hudobného a dramatického konzervatória v Rimavskej Sobote. Pokrok tejto školy , jej skvelý potenciál je zrejmý. Riaditeľ SOŠOS PaedDr. Jaroslav Bagačka zvýraznil Komenského odkaz a tiež odovzdal odmenu a poďakovanie trom kolegom.

            Mgr. Anna Galambová, ktorá v tomto školskom roku končí pôsobenie na našej škole, patrí medzi výrazné osobnosti stredného odborného školstva. Ako pôvodne učiteľka všeobecno- vzdelávacích predmetov sa rekvalifikovala na odborné predmety beauty ( kaderník, kozmetik ). Má výrazne estetické cítenie a vnímanie , obetavosť pre školu a rodinu, kolegiálnosť.

            PaedDr. Július Sojka je skúsený a kvalitný pedagóg, ktorý bol známy najmä svojím pôsobením na ZŠ Dobšinského, kde istý čas pôsobil aj ako riaditeľ. Je prívržencom pedagogiky Rogersa ,Zelinu a Nováka. Je to pedagóg s charizmou a úctou u žiakov.

            Mgr. Anna Pintová je mimoriadne aktívna v ekologických aktivitách a projektoch, ako koordinátorka prevencie závislostí a tiež koordinátorka vyšegrádskeho fondu. Je empatická, ohľaduplná, výborná triedna profesorka.

            Niet najmenších pochybností, že výber pedagógov, ktorým sa pedagogická rada poďakovala, bol správny. PaedDr. Sojka a Mgr. Pintová boli v tomto roku ocenení aj primátorom mesta JUDr. Jozefom Šimkom. Podujatie ku dňu učiteľov pokračovalo spontánnym posedením, na ktoré pripraviliobčerstvenie žiačky z hotelovej akadémie s Ing. Kerekešovou . Najaktívnejšia bola Simona Šusteková.

            Deň učiteľov tento rok nebol možno prehnane honosný, ale dôstojný a mimoriadne úspešný.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje