• Dnes odštartoval ďalší barmanský kurz

            27. 11. 2023

            Dnes, t.j. 27.11.2023 sa do kaviarne našej prevádzky JUNIOR komplex opäť na 5 pracovných dní posadili žiaci z gastro odborov našej školy.

            Pod vedením lektora Jána Majoroša sa 31 nádejných barmanov zoznámi počas 4 dní s teoretickými znalosťami, najmä však budú prakticky konfrontovaní s technikou miešania nápojov.

            Piaty deň ich čaká finále – preverenie teoretických znalostí, ako aj namiešanie vybraného drinku, jeho prezentácia. Po úspešnom absolvovaní kurzu získajú absolventi certifikát „barman – junior“.

             

          • Prednáška Stageman

            24. 11. 2023

            „Miluješ cestovanie a spoznávanie nových, úžasných ľudí? Chceš sa zabávať a pritom aj zarábať? Tak STAGEMAN je to pravé miesto pre teba!“

            Touto výzvou sme štvrtkové ráno začali prednášku k animáciám voľného času. Výborný školiteľ a animátor Rado našim študentom priblížil život animátorov. Ukázal im, ako si môžu spojiť prácu so zábavou,  veľa cestovať, spoznávať nové krajiny,  nových ľudí a zažiť veľa dobrodružstiev v krásnom prostredí.  Zaujímavým spôsobom prezentoval, ako si dokážu zlepšíš  sebadôveru, zažiť sa v nových situáciách a zistiť, že majú na viac než si si mysleli.

            Po zábavnej hodine sme sa rozlúčili heslom práce animátora: „Usmievaj sa na svet a ten ti úsmev vráti.“ 

            JK

          • Súťaž - 30 dňová výzva

            23. 11. 2023

            Aj naša škola sa zapojila do 30 dňovej výzvy pre vybrané školy v BBSK. Výzva bola spojená so súťažou o elektro kolobežku. Šťastie sa usmialo na žiaka z Veľkého Krtíša, ktorému gratulujeme. Našu školu v súťaži zastupovala žiačka 2.P triedy Andrejka Kondášová, ktorá sa zapojila a úspešne splnila všetkých 30 výziev. K plneniu výziev pristupovala zodpovedne a svedomito a preto bola dnes ocenená diplomom a maličkosťami s logom idns.sk, ktorý venovali aj hlavnú cenu do súťaže.

            Ešte raz Aďke gratulujeme a ostatných žiakov povzbudzujeme, aby sa nabudúce zapojili aj oni.

          • Návšteva knižnice M. Hrebendu

            23. 11. 2023

            Návšteva knižnice býva u nás každoročným zvykom, aby študenti prvých ročníkov spoznali priestory, kde sú nakumulované informácie a oni ich môžu využívať. Zároveň je to miesto, kde sa môžu nielen niečo nové naučiť, ale aj zažiť. Takou bola aj prezentácia Mgr. V. Cirbusovej, ktorá nám bližšie pútavo priblížila históriu vzniku knihy od jej raných počiatkov po súčasnú modernú dobu (voskové doštičky – e-kniha). Prednáška sa žiakom páčila, zapájali sa aj pomocou svojich mobilov, ktoré boli súčasťou prezentácie (kvíz).

          • IMATRIKULÁCIE PRVÁKOV

            21. 11. 2023

            Dňa 15. a 16. novembra sa v školskej telocvični konala jedna z tradičných akcií žiakov našej školy - imatrikulácia prvákov, medzi žiakmi slangovo KABU. Termín imatrikulácia pochádza z latinského slova in-matrikulo a doslova znamená zápis do zoznamu. Imatrikulácia je teda akousi vstupnou bránou do sveta stredoškolákov,  žiaci prvého ročníka sa týmto rituálom navždy zapíšu do zoznamu žiakov SOŠ obchodu a služieb.  Tohtoročné kabu organizovali žiaci tretieho ročníka hotelovej akadémie v spolupráci s koordinátorkou Študentského parlamentu Mgr. Ž. Petikovou.  

            Čo si tretiaci pre prvákov pripravili? Zloženie imatrikulačného sľubu, pridelenie krstného otca, hlavný program zložený zo série ôsmich úloh. Aktivity pozostávali zo športových, tanečných, speváckych disciplín. Napríklad:  skákanie vo vreci, račí beh, stoličkový tanec, vedomostný kvíz, spievanie – karaoke, maľovanie triednych na Jokera, tvorba múmií. Za každú zvládnutú úlohu boli triedam pridelené body vo forme sladkých dukátov a cukríkov. Počas  imatrikulácií panovala veselá atmosféra a zdravá rivalita v naháňaní bodov. Celkovým víťazom oboch dní sa stala trieda I.P. Srdečne im gratulujeme!

            Takto „pokrstení“ prváci  sa stali skutočnými žiakmi našej „modrej školy“. Na pamiatku dostali imatrikulačný list, náramky a triednym učiteľom krstný otec daroval pamätné kabu tričko. Veríme, že prvákom sa imatrikulácia páčila a nepotvrdili sa ich obavy, že sa „strápnia“. Želáme im, nech sú na škole spokojní, nech tu prežijú úspešné, zábavné školské roky.

             

          • Školský stolnotenisový turnaj na SOŠOS

            10. 11. 2023

            Stolný tenis je jeden z najmasovejších športov na svete,  je však veľmi málo propagovaným športom, čo je na škodu, pretože finančne nie je tak náročný ako ostatné športy.

            Hlavným cieľom nášho turnaja bolo do tejto aktivity zapojiť čo najviac žiakov a vzbudiť v nich záujem o tento šport. Dňa 9.11.2023 o 8:30 sa začali boje na šiestich stolnotenisových stoloch. V skupinách /stoloch/ sa hralo systémom každý s každým a následne pri dvoch postupujúcich sa postupovalo klasickým turnajovým spôsobom. Celkovo sa akcie zúčastnilo 38 súťažiacich a traja vyučujúci.

            Záverečné poradie:

             Dievčatá         1.miesto    M.Fábryová          II.P

                                     2.miesto     N.Poznánová          II.A  

                                     3.miesto     N.Ivargová              II.A

                                                                                                                  

              Chlapci          1.miesto   A Haluška              V.H   

                                     2.miesto    J.Rácz                        II.H

                                     3.miesto    M.Kostiuk               III.H

                                                                                                                  

            Záverom chceme poďakovať všetkým zúčastneným za hladký priebeh akcie a pekné súboje. Ďalej ďakujeme rodičovskému združeniu za finančný príspevok na propagáciu a ceny.

                                                                     

                                                                                                                                              Kabinet TSV

             

             

          • Tááá naša stužkovááá …

            9. 11. 2023

            Hotel Tatra, 27. október 2023. V tento deň sme my, žiaci hotelovej akadémie, vstúpili do pomyselnej dospelosti. Dočkali sme sa našej stužkovej! Už pri nástupe sme si začali uvedomovať, aká dôležitá chvíľa je pred nami, preto sa niektorí neubránili slzičke šťastia. V hlave sa nám prehrávali zážitky strávené v školských laviciach a na praxi. Nasledovali emotívne príhovory pána riaditeľa PaedDr. J. Bagačku a našej bývalej triednej profesorky Ing. T. Martišovej, ktoré rozcítili nejedného z nás. Pokračovali sme šerpovaním, stužkovaním, príhovorom pani Koóšovej a ďakovnými slovami spolužiačky Bianky. Oficiálnu časť sme zavŕšili rodičovským a učiteľským tancom.

            Po slávnostnej večeri a jednom tanečnom kole nasledoval program, ktorý vyvolal veľa úsmevov a komických situácií. Veru bol všestranne zameraný, po kartárskom čísle našich spolužiakov nasledovali „tanečky“ rôzneho druhu – arabský, moderné country, filmový a latisko-americká čača. No, aby si hostia nemysleli, že vieme len tancovať, program sme spestrili barmanskou šou Peťa a Mišky, videom z pečatenia triednej knihy, či prezentáciou našich fotiek zo života na škole, ktoré vtipne komentovala pani profesorka triedna Ing. Monika Brezovická. Na to, že sme mali na prípravu programu tak málo času /skoro nám už horelo za pätami/, dopadol nad očakávania. Improvizácia, prirodzený talent niektorých spolužiakov /však Samo/ spravili svoje a predpokladáme, že sme prekvapili nielen samých seba, ale aj našich  hostí.

            O polnoci prišli na rad vtipné častušky, spoločný prípitok z jedného džbánu, jeho rozbitie a odovzdanie darčekov triednym profesorkám. Samozrejme, nemohla chýbať ani večná Stužková od Elánu, ktorú sme si spoločne zaspievali. Potom nasledovala jedinečná zábava. Postarali sme sa o ňu my a ľudia nášmu srdcu najbližší. Trvala do skorých ranných hodín a veríme, že nikto z prítomných na ňu nezabudne. Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí prijali naše pozvanie a prežili s nami tento výnimočný večer. Špeciálne poďakovanie patrí Adamovi z III.H, ktorý nás celým večerom sprevádzal. Išlo mu to skutočne výborne, vyriešil i nečakané situácie pohotovo, s humorom, tým pádom všetko vyzeralo ideálne.

                                                                                                                                               Miška, V.H

            Teraz vám priblížim dojmy niekoľkých mojich spolužiakov.

            Adam: „Po programe z nás konečne opadol stres a začal ozajstný večer. Každý sa bavil, tancoval, bavilo nás tiež spoločné fotenie s rodičmi i profesormi.“

            Eugen: „Program dopadol vynikajúco. Stužkovú sme si skutočne užili. Bol to náš večer, ale aj večer našich hrdých rodičov, ktorí sa na tento deň tešili takisto ako my.“

            Dada: „Zábava bola vynikajúca. Dôkazom toho boli moje „ťažké“ nohy a hlas v čudu. Ale tak to malo byť!“

            Peťo: „Mne sa páčil náš úplný záver, tesne pred svitaním, kedy sme si všetci, ktorí sme tam ostali, zaspievali ľudovky. Proste paráda!“

            Bianka: „Ja som bola veľmi rada, že tam s nami bola naša bývalá triedna profesorka p. Martišová a aj ostatní super profesori, ktorých si vážime. Dúfame, že na našu V.H nezabudnú.“

            Vanessa: „Ja poviem len jednu vetu. Stužková dopadla tak, ako som si ju predstavovala.“

          • Maškrtíme pretože nám to chutí

            9. 11. 2023

            V školskom bare máme za sebou ďalšiu vydarenú ponuku sladkých maškŕt. Naša hoteláčka Sima, ktorá je  výborná baristka a barmanka sa tentokrát predviedla aj ako  vynikajúca cukrárka. Spolu s Peťou napiekli orechovo-jablkovú a makovo-višňovú štrúdľu. Štrúdle sa nielenže vydarili, ale aj fantasticky  chutili.

            V sladkých maškrtách pokračujeme aj v nasledujúcom týždni. Lahodný kávový dezert  Affogato, budú ponúkať ďalší naši šikovní hoteláci - Stanka a Kristián. Na prebudenie Vám s láskou pripravia espresso tonic a viedenskú kávu.

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje