• Rozšírili sme si gastronomické obzory CARVINGOM

            21. 12. 2022

            Na to, aby súčasná  gastronómia dokázala zaujať, musí zapôsobiť nie len chuťovo. Keďže japonským porekadlom „Jeme aj očami“ sa riadime aj my, usporiadali sme po druhý krát na našej škole pre milovníkov gastronómie kurz CARVING FRUIT.

             

            Základné znalosti o prekrásnom umení  vyrezávania do  ovocia a zeleniny  účastníkom priblížil majster v carvingu Ronal PÓDA. Kurzu sa zúčastnili pedagógovia, študenti hotelovej akadémie a učebného odboru kuchár.

             

            Účastníci kurzu mali  možnosť naučiť sa základné ťahy  s dlátkami   a špeciálnymi nožmi, pomocou  ktorých  dokázali  z ovocia a   zeleniny   vyrezať nádherné dekoratívne  tvary či kvety. Motiváciou pre účastníkov kurzu bolo získanie novej zručnosti a certifikát o absolvovaní základného kurzu.

             

            Ako sa im na kurze páčilo a darilo, posúďte sami!

             

            Erika Spodniaková, III.P

            „Bolo zaujímavé naučiť sa niečo nové, niečo čo som nikdy nerobila. Bavilo ma to. Som  rada, že som sa na tomto kurze zúčastnila.“

             

            Tomáš Rajtúk, III.H

            Na mojej škole sme sa mohli zúčastniť opäť jedného zaujímavého kurzu a to nie prvého, ani posledného. Tento kurz ma posunul v mojom odbore opäť na vyšší level, aby som mohol                  v budúcnosti robiť svoju prácu kvalitne a esteticky. Naučil som sa vyrezávať rôzne tvary z ovocia a zeleniny. Oplatilo sa to a teším sa, že sme sa naučili niečo nové.“

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje